lördag 6 december 2014

Ett beslut i blindo


Nu är jag mycket medveten om att jag rör om i ett getingbo, men detta är en så viktig och allvarlig sak att jag faktiskt inte kan låta bli. Vi diskuterade, i likhet med många andra, den svarta fredagens omröstning i måndags, och en vän konstaterade att ”de får förstås leva som de vill, men att ett homopar ska få adoptera ett barn, där går gränsen!” Jag kunde förstås inte annat än hålla med. Sedan började jag fundera vidare: Hur är det riktigt, är detta bara en magkänsla som vi har och som beror på okunskap (eller något annat dylikt), eller finns det något annat bakom? Då drog jag mig till minnes en diskussion som jag hade med en annan vän för ett tiotal år sedan där en förening som heter NAMBLA kom på tal. NAMBLA står för North American Man-Boy Love Association och är, precis som namnet antyder, en förening som vill legalisera pedofili. Den som vill läsa in sig mera på vad detta handlar om kan med fördel kolla in länken som går till engelskspråkiga Wikipedia. Observera speciellt det som står under rubriken ”History” och under de därpåföljande rubrikerna. Det var faktiskt så sent som 1994 som den amerikanska LGBT-rörelsen officiellt sparkade ut NAMBLA, och detta då av politiska orsaker. Det går nämligen inte att vinna allmänhetens gillande med en dylik kedja kring fotleden. Men observera alltså att NAMBLA och LGBT-rörelsen har en lång gemensam historia och delvis samma rötter!

I fredags sade Finlands riksdag alltså ja medborgarinitiativet om en ”jämlik” äktenskapslagstiftning. I detta ingår rätten att prövas som adoptivföräldrar, också för ett ”äkta par” bestående av två män. Observera nu mycket noggrant att jag inte generaliserar eller påstår någonting alls om något direkt samband mellan homosexualitet och pedofili. Jag noterar bara NAMBLAs och LGBT-rörelsens gemensamma historia och gemensamma rötter. Detta måste jag säga klart och tydligt eftersom man i dagens Finland inte får dra några sådana paralleller. Att det är på det sättet är synnerligen försåtligt eftersom det därför redan på förhand slås fast vad som kan tas upp i en diskussion och vad som inte kan tas upp. Detta är speciellt problematiskt i en situation där man ska diskutera manliga homosexuella pars rätt att prövas som adoptivföräldrar. Igen: Jag påstår ingenting, men jag hävdar, med bakgrund i det jag skrev om NAMBLAs och LGBT-rörelsens gemensamma historia, att detta är något som borde ha undersökts grundligt innan något beslut togs. Om inte annat så för att undanröja alla betänkligheter som sådana som t.ex. jag och min vän kan tänkas ha. Men eftersom redan det att initiera en sådan diskussion, för att inte tala om att genomföra en sådan undersökning, skulle uppfattas som en stämpling och som oerhört diskriminerande, kan någon sådan diskussion inte föras och någon sådan undersökning inte göras. Jag misstänker starkt att den riksdagsledamot som skulle ha vågat lyfta fram detta utan vidare skulle ha tystats ner av talmannen. I bästa fall.

Inser vi vad som har hänt här? Den politiska korrektheten, den nya toleransen och Finlands diskrimineringslagstiftning har fångat oss i ett skruvstäd som gör det omöjligt att diskutera och undersöka det som absolut borde ha blivit diskuterat och undersökt innan ett beslut om adoptionsrätten togs. Igen: Jag påstår absolut ingenting, jag noterar endast att det finns saker som talar starkt för att detta borde ha lyfts fram. Men detta går som sagt inte att göra i dagens Finland. Så nu är beslutet om adoptionsrätten taget och detta mer eller mindre helt i blindo. Jag kan inget annat än förundras över hur oerhört väl homolobbyn har lyckats när det gäller att tysta såväl oppositionen som även den förnuftets röst som skulle vilja bygga på fakta i det politiska beslutsfattandet. 

Ja, så till sist något av en fristående reflektion. Idag får man som sagt på inga villkor alltså dra några som helst paralleller mellan homosexualitet och pedofili. I bästa fall blir det ett ropande och hopande om generaliseringar och diskriminering. Men på samma gång är det fullt möjligt att generalisera friskt när det gäller t.ex. laestadianer och pedofili och katoliker och pedofili. Var är stringensen här? Eller kanske man inte kan räkna med någon sådan när homosexualiteten på något sätt är inblandad? Det är tydligen så att det ständigt tillkommer nya dimensioner när det gäller det nya frälset...

50 kommentarer:

  1. Kristian,det är nog i alla ruttna religiösa sekter som de största pedofilnätverken finns, man behöver ju inte annat än läsa nyheterna, både lokala och globala. Det här gäller alla sekter, inte bara laestadianer och katoliker. Vi har ju med förskräckelse fått ta del av de grymma övergreppen som fått förekomma i vissa kretsar fast närmaste omgivning vetat att barnen våldtas systematiskt. Och det här har hänt endast i de "perfekta" familjerna där en man och kvinna gift sig enligt fundamentalisterna på det enda rätta sättet. Inte bland homosexuella.

    Det värsta skruvstädet för oss människor är de religiösa vanvettigheterna. Fram för sunt förnuft och kritiskt tänkande

    Ha en skön självständighetsdag!

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Det finns allt för många fall i kristna sammanhang - redan ett är för mycket. Men nu ska du, jag och alla andra vara medvetna om att det alltid säljer när media får koppla ihop pedofili och kristna rörelser. Som sagt, redan ett fall är för mycket, men att säga som du gör inledningsvis är nog att överdriva. Grovt.

      Radera
  2. Med tanke på hur många pedofilfarbröder som förgriper sig på flickebarn så tycker jag i så fall att vi genast förbjuder externa adoptioner för heteropar. Lesbiska par borde väl statistiskt sett vara det tryggaste alternativet för barnen, eller hur?

    Totalt fascinerande också att du, Kristian, och din vän har koll på pedofili-organisationer ingen bög nånsin hört talas om... Och att du tycker att det var ett passande inlägg sådär på självständighetsdan och allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 15:43. Det här kan mycket väl visa sig vara ett väldigt passande inlägg på självständighetsdagen...

      Det är väl det som är det stora problemet och orsaken till att medborgarinitiativet gick igenom - folk har inte kunskap om saken utan de har låtit sig luras av propagandan.

      Radera
  3. Tack Kristian, nu har äntligen visat vem du egentligen är.

    Jag känner dig inte personligen och har ingen annan bild av dig än den jag själv format genom att följa din blogg, men den respekt jag haft för dig som debattör/bloggare/förkunnare (du får ursäkta mig, men att kategorisera dig är faktiskt rätt så svårt) tunnades ut rätt rejält i och med detta inlägg.

    Du dömer människor på ett sätt som enligt mig egentligen inte ens är värdigt en kommentar, och att försöka friskriva sig gång på gång från själva kärnan i det budskap man förmedlar gör det hela bara ännu värre.

    Jag tänker trots allt önska dig en trevlig självständighetsdag och en välsignad adventstid, må hända julens mirakel gör underverk även i Österbotten!


    SvaraRadera
    Svar
    1. Andreas. Jag skulle ha mycket att säga om din kommentar ovan, men jag skaförsöka begränsa (och behärska) mig. För det första: Var i ovanstående text hittar du någonting dömande? Jag misstänker att det är du som läser in något som inte finns där i texten. Det har du förstås full frihet att göra, men du ska och kan inte hålla mig ansvarig för det som inte finns där!

      Kärnan i det budskap jag försöker förmedla är detta: 1. Det finns en klar och tydlig, odiskutabel, historisk koppling. 2. Förra fredagens beslut i riksdagen ger homosexuella par rätt att prövas som adoptivföräldrar. 3. Innan detta beslut togs borde det ha förts en diskssion och gjorts en undersökning för att eliminera alla misstankar om huruvida denna koppling är annat än en historisk sådan. 4. Denna diskussion kan, på grund av de stämningar som idag råder i vårt samhälle, inte ens initieras. För att sedan inte tala om den undersökning som borde ha gjorts. 5. Detta är ett problem.

      Du får gärna protestera och sätta emot, men utgå då inte, som du nu gör, ifrån min person och hur du har "kategoriserat" mig, utan utgå i stället ifrån det jag skriver. Och då utifrån det jag VERKLIGEN skriver, inte det du läser in i det jag skriver. Om jag har missta på någon punkt här (1-5) så får du gärna berätta det för mig och visa var det farit fel. Jag ändrar mig gärna!

      Radera
    2. Tack för ditt svar. Reagerar man starkt på något man läser borde man sova på saken innan bränner till med en kommentar, så borde även jag ha gjort i går. Mot den bakgrunden ber jag om ursäkt för att mitt inlägg blev onödigt anklagande.

      Låt mig dessutom förklara mig lite mera. Den känsla jag fick när jag läste ditt inlägg var att du i desperation börjar gripa efter halmstrån, söka efter något som på sätt eller annat går att använda i din kamp. Kollade även in det som skrivits om NAMBLA på Wikipedia (som du länkade till), och en snabb titt på avsnittet "Relations with LGBT organizations" låter veta att motståndet mot NAMBLA funnits i LGBT-rörelsen långt tidigare än det som skedde 1994.

      Men detta är egentligen inte viktigt för mitt inlägg, reagerade som sagt på att du hittat en koppling, som ingen av oss egentligen vet något om, som du använder på ett sätt som antyder att det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili. Och ja, du skriver många gånger att du inte vill dra någon parallell mellan homosexualitet och pedofili, men om du inte ville göra detta skulle du heller inte ha skrivit inlägget. Detta är min tolkning av ditt inlägg, och därför anser jag att den dömer homosexuella.

      På samma sätt som du vill utreda om en eventuell koppling finns mellan homosexualitet och pedofili kunde det vara lika intressant att utreda om det finns en koppling mellan religion och pedofili, och gärna jämföra dessa två rent statistiskt och försöka utröna när ett barn löper störst risk att fara illa. Fast detta är undersökningar vi båda vet att aldrig kommer att göras.


      Radera
    3. Precis, Andreas! Huvudet på spiken. Om man i ett och samma blogginlägg måste skriva 3 (!) gånger "jag påstår ingenting" samtidigt som man naturligtvis påstår någonting (annars hade man inte dragit fram det) - då är det lite småskumt vad man egentligen är ute efter. Man behöver inte vara psykolog för att se mellan de raderna. Påminner väldigt mycket om meningarna som alltid börjar med en lögn: "jag är inte rasist/homofob, men...", "jag vill inte döma nån, men...".

      Radera
    4. Anonym 10:02. Det är varken klädsamt eller ärligt att på det sätt som du gör läsa in saker i en text som inte finns där. Orsaken till att jag skrev det jag skrev och det hela tre gånger är att det idag finns människor som så oerhört gärna misstolkar och läser in saker som inte finns där i texterna. (Vilket du nu med all önskvärd tydlighet bevisar...) Det jag är ute efter är att visa hur galet det har blivit när vi har skapat ett klimat i samhället där man inte får diskutera (och undersöka) saker som absolut borde diskuteras och undersökas innan ett dylikt beslut fattas.

      Radera
    5. Andreas. No problem! När det gäller saker som vi bryr oss om är det lätt hänt att vi överreagerar. Här är tröskeln för vad jag godkänner ganska hög överlag, och ännu högre är den när man skriver udner eget namn...

      Jag skrev inlägget för att jag ville på det absurda i att vi har skapat ett klimat i samhället där vissa saker helt enkelt inte får diskuteras. Och vilka följder detta kan få. Du får förstås anse vad du vill om mitt inlägg, men det gör ändå inte det du anser rätt och sant.

      Vissta fanns det motstånd inom LGBT-rörelsen även före 1994, fattas bara annat!, men det förtar inte det jag skriver om den gemensamma historien och de gemensamma rötterna. Och inte heller det som allmänt sägs om orsakerna till brytningen 1994.

      Vad sedan gäller utredningen du föreslår, så säger jag bara: Bring it on! Men sedan är det en annan sak vad man menar sig åstadkomma med en sådan undersökning. Heterosexuella par, kristna och icke-kristna, kan i normala fall få barn, och får det också, med eller utan samhällets sanktionering. Det samma kan inte sägas om homosexuella manliga par.

      Radera
    6. Det är varken klädsamt eller ärligt att påstå något man inte vågar påstå. Man behöver inte läsa in något extra i din text för att förstå att du drar kopplingar mellan pedofili och homosexualitet. Men det du önskar skulle utredas är ju inget problem. Det är bara långsökt, därför behöver det inte utredas. Däremot lär nog varje adoptionsfall föregås av rejäla utredningar.

      Radera
    7. Anonym 06:57. De historiska kopplingarna finns. Odiskutabelt. Detta motiverar varför saken borde ha undersökts.

      Radera
  4. Kristian! Låt oss alltid komma ihåg att all orenhet,synd och styggelse och avgudadyrkan har samma rot och rötter; D v s Otron.
    Det vet jag att du kommer ihåg; men det visste tydligen inte getingarna och fluglarverna(=de anonyma) :)
    Ne ovat hitaita ymmärtämään; sen vuoksi vievät maailmamme niin lujaa:)+ siihen tilanteeseen missä oltiin toisen maailmansodan aikana.(ja osittain jälkeenkin)
    Murhattujen, vieteltyjen, ja raiskattujen lasten hätä on/oli Pyhän Jumalan korvissa niin kuin HUUTO.
    Ja Muut demooniset vääryydet mitä on harrastettu nujertaaksen Oikeuden ja Totuuden Lempeät äänet kun elämä ja Uskoa puolustettiin ne ovat crescendohuutona Herran edessä.
    Ja ymmärtäväisyys on meillä osittain hukutettu ja uskottomillä ihmisillä varsinkin hukutettu tähän talousmatarialistiseen epäjumalapalvelukseen maailmassa mistä näytämme kun näytämmekin olevan niin riipuvaisia että hävettää...
    Ja moraalin ja katumattomuuden puute ihmisten keskuudessa saa minut hapeämään ihmiskuntaa ja omaa vanhaa itseäni vaikka minä Uskon ja Hengen kautta Sanassa olen pysynyt elävänä; mutta niin kuin vihaisena hätähuutona ja varoituksen ännenä. (Monien muiden kanssa, en ole ehkä niin itsekeskeinen ja harhainen niin kuin sanovat todenneensa. Torsten Nils Ulrik toivottaen hyvää matkanjatkoa Taivaallisen Määränpäähän missä Opettajamme Kristus Odottaa. Jeesuksen Nimeen Amen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rättelse i sista styckets första mening: Ja (Herran mukainen) moraalin puute ja katumattomuus saa minut häpeämään ihmiskuntaa ja omaa vanhaa itseäni...

      Radera
  5. Kristian menar att jag överdriver grovt gällande religiösa sekter och pedofili. Det är enkelt idag att söka information googla t.ex "child abuse church"

    Sekterna är de bästa ställen för maktutövning och pedofili. Nedan en länk till 4000 fall som Vatikanen själv undersökt. Toppen av ett isberg.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2097643/Vatican-investigated-4-000-cases-child-sex-abuse-10-years-U-S-cardinal-reveals.html


    Här mer info på engelska om hur pedofiler fungerar. Det bästa stället är religiösa sekter var det finns mycket barn.

    "Churches provide one of the best sources for children to be found. An atmosphere of trust and acceptance makes the church one of the easiest places for predators to find opportunities to attack victims."

    De här 10 "budorden" borde spikas på dörren i varje kyrka och bönehus.

    1. The vast majority of child molesters are male.
    2. Victims may be male or female.
    3. Child molesters tend to work hard to win positions of trust. Authority, trust, and respect enable molesters to manipulate children, parents, and other leaders.
    4. A child molester will create fear in the child, so that the child is afraid to tell anyone.
    5. There are no “typical” child molesters. They may be of any age.
    6. A child molester in the church looks for and tries to create opportunities to be alone with a child or children.
    7. Prior to being caught, the typical child molester attacks thirteen children.
    8. Child molesters often are married, may show evidence of
    a strong Christian witness, and may be in positions of responsibility.3
    9. Child molesters often do not recognize that any harm has come to their victims. Frequently, there is more remorse from being caught than for injuries inflicted by the crime.
    10. A child molester is very likely to return to criminal sexual behavior after release from prison.

    http://www.cbn.com/spirituallife/churchandministry/ChildAbuse_Glover05.aspx

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Jag håller med om det du skriver om att dessa "budord" borde, om nu inte spikas på dörrarna till alla kyrkor och bönehus, men åtminstone göras kända. Men det gäller inte bara kyrkor, utan även idrottsföreningar, skolor, klubblokaler mm.

      Annars indikerar orden "to be found" något som du gärna kunde meditera lite över. Jag ska också göra det, så att säga, "innifrån". Jag tror att vi ofta är för godtrogna när det gäller dessa saker. Vi vill så gärna tro gott om, speciellt, sådana som delar, eller säger sig dela, vår tro. Det är inte roligt att vara misstänksam, men i dag finns det tyvärr allt för ofta orsak att vara det. Ok. Din tur.

      Radera
    2. "to be found", menas i detta fall var man enklast hittar barn om man är pedofil. Föräldrar tar ju sin barn med till gudstjänsterna. Barnen ser upp till den heliga "snälla farbrorn prästen" som på ett trovärdigt sätt vet allt om paradiset, jesus och guds härlighet.

      När egna föräldrarna ser upp till och beundrar "snälla farbrorn prästen" eller annan kristen auktoritet, så litar barnen förstås på "snälla farbrorn", för är man kristen och tror på gud så är man ju genomgod, from och snäll.

      När pedofilen sen får första bästa tillfälle slår han till, och hotar de barnen med helvetes eldar ifall dom berättar om våldtäkten åt nån.

      Religion handlar ju alltid om maktutövning och sex på nåt sätt. Mormonernas grundare pedofilen Smith var ju en som startade upp sin sexsekt bara för att få förgripa sig på 14-åringar mm. Samma sak med Knutbysekten, makt och sexuellt utnyttjande och till och med mord i religionens namn. Muslimerna stympar kvinnors könsorgan och kristna hatar homosexuliteten osv osv...

      I väntan på vettigare tider

      Eflop

      Radera
    3. Eflop. Du fortsatte på min reflektion. Försök igen!

      Radera
  6. Eflop, i Storbritannien är fenomenet(barnaskändande=child molesting) av sådan omfattning att ocksåskolorna har och vakar över dessa goda budord. Inga samtal bakom stängda dörrar. Det är bra att världen vaknar, men eftersom alla har fröet till all synd i sig så borde vi följa Jesus. Inte alltid enligt tystnadsplikt?+++!+
    Då undviker vi fällorna, fylleslagsmålen och löönskalägena för att nämna de vanligaste följderna av onykterhet. De självgoda som är så där passligt giftigt gångbara blir också kallade till Tron.
    Min Godtrogenhet var så stor att när jag hörde om ett fall med en kristen att jag frågade. Ville man med falsk anklaggelse straffa för predikat Sanningens Ord???
    h. torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  7. Visste ni alla anonyma fluglarver och getingar att den största fobin en kristen har är: culpofobia=syndofobi.
    Det betyder att en kristen enligt Guds Ande, Ord och enligt Skriften instiftade Heliga Handlingar=Sakramenten Främst Dop och Nattvard och bikten söker att undvika synden samt Låta Kristus i Förlåtelsen utrota synden i ens liv vilket helt och hållet sker först i döden och Ber Om hos Gud och Låter Kristus förlåta syndaren utan att göra någon som helst synd lovlig...Den som brutit mot andra och landets lagar må göra upp därmed när de samlat mod; om de gjjort brott i smyg. hälsn i all korthet torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  8. "Befall i Herrens händer din möda och din väg och hur sig världen vänder,
    hans ord i hjärtat äg. Ty intet ord är givet som Herrens ord, så visst.
    Det visar väg till livet och för dig hem till sist."

    Psalm 413, vers 1

    En välsignad adventstid tillönskas alla!

    Annika Cederborg

    SvaraRadera
  9. Jag påstår absolut ingenting, men det här inlägget är sån rapakalja så det är inte klokt.

    Håller du med, Kristian, om att det finns kopplingar mellan kyrkan och sexuella övergrepp på barn? Ja eller nej? I fall ja, förordar du då att detta lyfts upp till diskussion samtidigt och på samma nivå som den om homosexualitet och pedofili?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:38. Aj, aj. Så där kan man in te göra. Först säga att man ingenting påstår, men sedan ändå göra det. Men jag ska bortse från din miss och ändå svara på din fråga. Det svaret blir ett entydligt nej. Det att det har skett oförsvarliga övergrepp innebär inte i sig att det finns en koppling. Men, förstås, om du klarar av att visa vad denna av dig påstådda koppling skulle vara hamnar ju saken i ett annat ljus. Under tiden kan du också gärna reflektera och meditera lite över orden "to be found" i den text som "Eflop" skrev ovan.

      Radera
    2. Kristian: Aj, aj. Genom HELA ditt inlägg skriver du att du ingenting påstår, men sedan gör du ändå det. Så kan man inte göra. Eller insinuerar du att du får göra det men ingen annan? Struntprat.

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Sexuella_%C3%B6vergrepp_inom_romersk-katolska_kyrkan
      http://rilnews.org/article/pedofilskandal-i-jakobstad-i-finlandska-osterbotten

      För att fortsätta på din inslagna linje: jag påstår ingenting, men med bakgrund i de två länkarna hävdar jag att det som hänt är så allvarligt att det borde lyftas upp till diskussion på samma nivå som du vill diskutera homosexualitet och pedofili. Men du tycker, tydligen, att vi ska tiga ihjäl det.

      Om du vill dra paralleller till de homosexuella som grupp pga av att enskilda individer gjort sig skyldiga till oförsvarliga övergrepp, så anser jag att vi ska dra samma paralleller till de religiösa som grupp när enskilda individer gjort sig skyldiga till oförsvarliga övergrepp.

      Fortsätt bara att peka finger på andra grupper så mycket du orkar och hinner, men passa samtidigt på att meditera över allt elände som finns i den kyrkliga historien så inser du kanske att ditt ständiga pekande hamnar i ett annat ljus.

      Radera
    3. Anonym 09:06. Här har sagts upprepade gånger att jag inte skulle få påpeka när någon har svårt med innantilläsningen, men kommentarer som din formligen ropar på ett sådant påpekande.

      Jag skriver tre gånger i texten ovan att jag inte påstår någonting. Borde jag kanske ha skrivit det fyra eller fem gånger? Det jag däremot påpekar är att vi har hamnat i en situation där sådant som borde undersökas och diskuteras inte kan undersökas och diskuteras, och detta är ett problem. DETTA är vad jag vill säga med denna text.

      Sedan skriver du om mig att: "Men du tycker, tydligen, att vi ska tiga ihjäl det." Igen har du problem med innatilläsningen, vill jag påstå. "Bring it on!", skrev jag i en kommentar. Men du läste kanske slarvigt...

      Nu får det ändå vara slut med kommentarer av denna typ. I denna tråd kommer jag härefter att radera kommentarer av sådana som inte klarar av att läsa innantill. Jag har, menar jag, upprepat mig tillräckligt tydligt och tillräckligt många gånger vid det här laget.

      Radera
    4. Men du har ju fel. Klart det får undersökas och diskuteras. Du är väl fortfarande på fri fot trots ditt blogginlägg?! MEN, har man inte mer att komma med än så här så får man finna sig i att ingen blir särskilt imponerad. Det du vill framhålla har liksom inget att göra med dagens diskussion. Och vill du diskutera den här frågan från den vinklingen så måste du stå för det. Alltså att du tycker att det finns en koppling. Och så kan du få finna dig i att bli motsagd. Det är så det fungerar. Yttrandefrihet, jo, men folk behöver inte hålla med dig.

      Radera
    5. Anonym 16:23. Jag har ju faktiskt inte diksuterat självasaken, bara det uppenbara problemet att detta inte kan/får diskuteras... I riksdagsdebatten (första remissdebatten där adoptionsfrågan behandlades) försökte någon faktiskt ta tag i detta, men ledamoten blev snabbt nedtystad. Slutsats: Detta får helt enkelt inte diskuteras!

      Sedan "tycker jag inte", utan faktum är ATT det finns en koppling. Och nej, jag har ännu inte blivit motsagd när det gäller det som jag verkligen påstår. De som har sagt emot har tagit upp sådant jag inte har sagt eller påstått.

      Radera
    6. Så länge det inte finns minsta ansatser i dagens regnbågsorganisationer att godkänna pedofili så har du inget "case". Saker går framåt i den här världen. På samma sätt som homosexualitet i Finland ansågs kriminellt ännu i början av 70-talet och sjukdomsklassades ännu på 80-talet, men det är inget vi längre kan lasta landet för. Det är ju illa att det var så, men det viktiga är att saken är åtgärdad. Varför skulle riksdagen sitta och fundera över gamla saker som inte har något med dagsfrågan att göra eftersom saken i det här fallet också är åtgärdad? Det är lite som att dra upp saker man redan förlåtit.

      Radera
    7. till anonym 11.12 kl 15.40: Paulus hade fått mycket förlåtet, han skämdes inte att påminna andra och sig själv. Petrus blev förlåten att han förnekat;Bibeln påminner oss varje dag. Herren vill nog ofta påminna oss om att vi vållat Honom möda med våra synder och överträdelser; de förde ju Hans son Jesus från Nasaret i Döden, ja till Korsets bittra död. Även om Guds son vände det i försoning i sitt blod genom att Han var så ren att Han kunde sona synderna och brotten mot Guds Lag och((( Borgerlig Rätt som nu har förändrats på gott och ont.)))
      Handen på hjärtat, vem av oss drar inte upp saker som man t o m av hjärtat förlåtit. Ulrik som ändrat sig och ger tid åt denna diskussion igen hälsar i Jesu Namn. P.S att man minns synder betyder inte att man gör dem lovliga. Glöm aldrig vad nazi och kommunism och kristen fascism gjort. Folk kan hävda förlåtelse av ren opportunism för att det är bättre för Businessen. Hej tomtegubbra, he e gratis låten ändanom smakka..

      Radera
    8. Det finns några slags case i nederländerna där någon slags lobby vill sänka åldern för sexuellt umgänge så att äldre hummeraktiga inte skall behöva skämmas. Men det kanske inte har ngt med de oskyldiga glada rörelserna att göra.
      Arketypiskt snus(k)-gest hälsad med höger hand fr <ulrik Fagerholm

      Radera
    9. Anonym 15:40. Ja, saker går framåt i den här världen. Också sådant som inte borde göra det... Du kan, om du vågar, läsa den här artikeln: http://www.d-intl.com/2014/07/26/pedofila-arbetsgruppen-har-fatt-som-de-ville/

      Den är hämtad från en site som har fått (åtminstone delvis) dåligt rykte, men det har sina orsaker.

      För övrigt så handlar mitt case inte om vad som finns eller inte finns idag, utan mitt case byggs på vad som otvetydigt har funnits. Detta som har funnits motiverar, utan vidare, att en undersökning borde göras angående vad som finns eller inte finns idag. För det kan man ju inte gärna veta innan det har undersökts, eller hur?

      Radera
    10. Eh... Det är ju fritt fram att undersöka. Det som "finns eller inte finns i dag", vad gäller regnbågsorganisationers hållning i olika frågor, är bara att googla fram från deras hemsidor. Det är helt öppet och kräver nog inga särskilda undersökningar.

      Om du däremot insinuerar att enskilda homosexuella individer skulle ha pedofila drag i större grad än den övriga befolkningen (vilket du naturligtvis inte påstår eftersom du inte påstår något...), så är det förstås svårare att kontrollera. Men tror nog att kyrkorna har mer att se över i den frågan än homosexuella. Jag råkar känna till rätt många pedofilfall och de handlar alla uteslutande om religiösa heterofarbröder som förgripit sig på småflickor. Jag tycker ändå man ska hålla sig till sak i den här frågan och granska respektive organisations officiella hållning. Finns det regler som skyddar förövare så måste de ändras. Om organisationen gör allt för att förhindra pedofili, då har ingen något case mot dem. (Länken du hänvisar till har inte med det här att göra. Sexualupplysning för tonåringar är inte pedofili!)

      Radera
    11. Anonym 14:53. "Jag råkar känna till rätt många pedofilfall och de handlar alla uteslutande om religiösa heterofarbröder som förgripit sig på småflickor."

      Nu vet jag ju inte vem du är och i vilka kretsar du rör dig, men tillåt mig ändå sätta ett stort frågetecken vid ditt påstående! Idag är situationen så bedrövlig att man inte behöver vara i mediaflödet någon längre tid innan man hör om något fall som kommit i dagen eller som har behandlats i rätten. För någon dag sedan var det en situation på ett dagis, före det en idrottsledare... Utan att desto mera gå in på din kommentar får jag konstatera att ordet "uteslutande" i din kommentar nog gör att det du skriver inte framstår som seriöst.

      Radera
    12. Jag pratar inte om något mediaflöde. Jag pratade, precis som jag också skrev, om de fall jag råkar känna till personligen. Jag kommer från en religiös bakgrund och känner nuförtiden många homosexuella. Av de tiotalet människor som jag vet har utsatts för sexuella övergrepp i sin barndom så råkar det inte finnas ett enda "kvinna mot flicka"- eller "man mot pojke"-fall. Alla förövarna är som jag redan konstaterade i mitt förra inlägg religiösa heterosexuella män.

      Men som jag också skrev är ju inte det det väsentliga. Det betyder ju inte att det inte finns homosexuella pedofiler. Det är bara en personlig reflektion. Fokusera hellre på allt det övriga i inlägget.

      Radera
    13. Anonym 09:07. Som sagt vet jag inte vem du är och vilka erfarenheter du har, men det du påstår låter milt sagt märkligt.

      "Fokusera hellre på allt det övriga i inlägget." Nu ska jag göra ett undantag och gå in lite på själva ämnet. (Denna tråd handlar inte om pedofili och homosexualitet, utan om det absurda i att det inte går att diskutera en sak som absolut borde ha diskuterats innan beslutet i riksdagen togs...) Du (om det är samma anonym) skriver att länken jag hänvisade till inte har med saken att göra och att sexualupplysning för tonåringar inte är pedofili. Nu ska du nog läsa en gång till, tycker jag! Artikeln handlar om indoktrinering (som du av allt att döma också har tagit in och blivit allvarligt påverkad av eftersom du inte klarar av att se klart) och helt tydligt om uppmaning till, just det, pedofili. Men det är ju klart, om man inte vill se en sak är människan sådan att hon ganska långt klarar av att stänga sina ögon...

      Radera
  10. Angående frälset (nytt som gammalt).

    Under medeltiden var frälset de s.k. "frihalsade" (präster och adel) vilka var befriade från skatt. (VIlken skolhistoriebok som helst torde nämna begreppen "det andliga" respektive "världsliga" frälset). Dessa grupper stod ovanför kritik och var (åtminstone i princip) skyddade i sina privilegier på ett sätt som inte gällde ofrälse, den breda allmänheten.

    Om vi ska diskutera ett "nytt" frälse torde benämningen i dagens läge passa mera in på t.ex. ledare för stora multinationella företag vilka har pengar och makt att köpa sig undan rättvisan och styra utnyttjandet av råvarutillgångar till egen fördel oavsett nationsgränser. Detta samtidigt som de skyddas av orättvis lagstiftning från Väst vilken möjliggör fortsatt utsugningen av Tredje världens arbetskraft och tillgångar. Det finns all anledning att fråga sig vilka som egentligen är de privilegierade, d.v.s. det nya frälset, idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hieronymus L. Visst finns det flera grupper av nytt frälse, liksom det fanns också under medeltiden. Du nämner en grupp, jag har försökt visa på en annan.

      Radera
  11. Tja, jag vet inte om jag kan se att dagens homosexuella skulle vara en särskilt privilegierad grupp (i synnerhet inte i termer av frälse; alla måste, som vi vet, betala skatt och följa lagen på i grunden samma villkor). Risken med retoriken kring frälse innebär att man lätt börjar betrakta en grupp som mera privilegierad än en annan (och därmed, kanske omedvetet, fråntar sagda grupp all rätt att slåss för sina rättigheter). De största kritikerna på denna punkt begår ofta tankefelet att tillskriva sexuella minoriteter en makt som de inte har: t.ex. myten att de skulle styra media (genom denna underdog-position legitimeras en allt fränare kritik av dem "där ovan" = frälset).

    Hade det varit bättre för Korhonens del ifall hon stillatigande valt att acceptera sin avskedan (någonting hon, om jag läste på ordentligt, ändå blev tvungen att göra?) än gått till domstol? I så fall skulle hon ha befunnit sig i det läge som kan benämnas "damned if you do, damned if you don't". Vi vet att det är ett svårt utgångsläge att bli diskriminerad i sig; om möjligt är det ännu värre att inte bli trodd.

    Jag säger inte att alla ska ha rätt till vad som helst i ett rättvist samhälle; men alla ska ha rätt att försvara sina rättigheter helt i enlighet med grundläggande humana och lagliga principer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hieronymus L. Det jag försökte visa i texten om Korhonen, liksom här, är att vår diskrimineringslagstiftning har slagit över så att de homosexuella på det sättet har blivit ett nytt slags "frälse" - och då talar jag givetvis inte om skatter. Givetvis ska alla ha rätten att försvara sina rättigheter, men i dagens situation tassar alla på tårna runt allt som har med denna grupp att göra eftersom man inte på något sätt vill framstå som diskriminerande eller "homofob". Jag tror nog att alla som tänker till inser att detta är åtminstone lite problematiskt.

      Radera
  12. Det är nog bäst att inte röra i denna sak, man kunde komma till fel resultat. Som det här, till exempel: http://www.gluefox.com/kontr/pedokalk.shtm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:27. Jag har tidigare varit inne på denna sida och också själv hänvisat till den här på bloggen. De påståenden som framförs där är inte småpotatis, om vi säger så. Ändå har ingen, vad jag vet, klarat av att motbevisa det som framförs eller peka på några allvarliga fel i uppställningen.

      Radera
    2. Kristian, nu får du väl skärpa dig! Dimman Renard borde väl även du genomskåda, läs vad han skriver.

      "1/3 av pedofilbrotten begås nu av homosexuella män och 2/3 av heterosexuella män. Nu känner jag inte till antalet pedofilbrott"

      Va, inte?? men fördelning vet du exakt :)

      Efter det en fin sifferuppställning och trollar siffror enligt biblisk matematik ungefär som för Pi i 1 Kung 7:23 "Det var cirkelrunt och mätte tio alnar från kant till kant; det var fem alnar högt och 30 alnar i omkrets" ;)

      Vidare skriver han:

      "Påståendet att 1/3 av pedofilibrotten skulle begås av homosexuella män har ifrågasatts. Detta påstående var en huvudnyhet i TV, radio etc för några år sedan. Ärligt talat kommer jag inte ihåg exakt när. Jag brukar skriva upp sådana här uppgifter när jag hör dem på radio eller på TV (är det i tidningar sparar jag urklippet). Jag har en lapp liggande någonstans, där jag antecknat just den siffra jag anger ovan"

      voi voi slarvat bort lappen hahaha, vilket skämt den människan är

      Renard Busted! på 2 min

      Eflop

      Radera
    3. Eflop. Det är lite klumpigt skrivet, visst. Men uppgifterna hänger ju inte på om han arkiverat sina anteckningar eller inte. Dock är detta inget jag skulle bygga någon desto större argumentationskedja på, om vi säger så...

      Radera
  13. För min del ger jag ingen tid mera åt denna diskussion. P.S. ..to be found... indikerar för mig att det är den värsta förbannelsens tid i människans historia. Som offer för baranaskändarkvinna och gaphalsar och förtal skriver jag och det som en bön till Guds ängel i Uppenbarelseboken.


    Ni gör Kristus ful
    Regnbågen ropar Längtan
    och jag blir stum, stum

    och pekar finger åt all synd och hänvisar till omvändelse för oss alla... ulrik Torsten Nils gaphals själv för all del.

    SvaraRadera
  14. Kristian. Fint att vi åtminstone är överens om grundpremissen att alla ska ha rätt att försvara sina rättigheter. Jag skulle inte anse att homosexuella som grupp behandlas med silkesvantar precis, i varje fall inte om man (Gud bevars) tar sig tid att läsa kommentarspalterna i tidningarna.

    Men nåväl, det är arbetsdag i morgon likaledes och jag tror att jag är klar med mina argument i detta inlägg. Får tacka för responsen. Diskussion om samhällsfenomen är alltid uppfriskande. Ska se ifall jag hinner om inte kommentera så i varje fall läsa ditt nyaste inlägg ikväll.

    God fortsättning på veckan,
    Hieronymus L.

    SvaraRadera
  15. Otroligt motsägelsefullt skrivet. Usch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:05. Förklara gärna vad du menar!

      Radera
  16. Det är ju lyckligt att inse att du Kristian står på samma sida som LBGT, dvs mot NAMBLA.
    Har inte varit inne på din blogg på ett tag, men nog blev jag lite fundersam då jag bläddrade igenom de senaste månaderna. Du borde vara mer konsekvent än vad du är nu. Dels omintetgör du Wikipedia i Israel-inläggen, men här får det lika stor vikt som Skriften.

    Jag upplever att mycket baseras här på okunskap kring åtminstone adoption. År 2013 adopterades 167 barn från utlandet, efter genomgångna intervjuer och besök har såväl sambopar, ensamma och gifta heteropar inte fått adoptera. Du är kanske Kristian medveten om adoptionsprocessens gång? Alla får inte ett barn utan måste bevisa sin lämplighet.

    Vidare finns det ett visst iver att plocka fram irrelevant och motsägelsefull information, från 70-talet? I välviljans och förtroendeskapandets namn vore det säkert korrekt att nämna uttalanden gjorda av homosexuellas barn? Dessa som påstås lida? Jag säger inte vilka dessa påståenden är, du får Kristian själv avgöra om du vill tro på dem eller inte.

    Ledsen, men denna blogg har inget ljust och vackert längre, vet inte vad som gått åt den. Men tack för alla lässtunder hittills.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:32. Wikipedia handlar långt om vem som ropar mest och högst. Jag måste säga att jag är lite förvånad att detta om NAMBLA har fått stå kvar, men det är väl bara en tidsfråga innan det ryker i toleransens och icke-diskrimneringens namn...

      Jag vet mycket väl hur adoptionsproceduren fungerar, därför har jag också (oftast) skrivit om "rätten att prövas som adoptivföräldrar".

      Vad sedan gäller "informationen från 70-talet" (som för övrigt inte är så alldeles "motsägelsefull" och absolut inte irrelevant!) så använde jag denna för att visa att det finns en klar och tydlig historisk koppling. Utgående från denna koppling anser jag att denna sak borde ha undersökts och diskuterats innan något beslut togs i denna fråga. Men det får man ju alltså inte göra idag. Givetvis förstår jag att tillskyndarna inte vill ha någon sådan diskussion eftersom den kunde visa att detta inte bara är något historiskt. T.ex. kunde en undersökning visa på otrevliga länkar mellan dagens RFSL och diverse pedofilorganisationer. Men vad vet jag?

      Vad gäller det "ljusa och vaackra" får jag be att få återkomma i en ny text. Eventuellt.

      Radera